BLOG, Strana 4

Pstruh ve slaninovém kabátku se salátem

Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninou nenechá jediný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobou je zaděláno na úžasný večer.  Rozpis na 2 porce: 100 g brambor 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí 2 pstruzi sůl 2 stroužky česneku 1 bio ...

Linecký koláč

Tradiční domácí pochoutka pečená ve skleněné koláčové formě. Sladké pohlazení s višňovou náplní, s jehož každým soustem rozplývajícím se na jazyku vám na mysli vytane hřejivá vzpomínka na staré časy, dětství a mlsání u babičky.  Rozpis na 12 porcí: 300 g hladké mouky 1 lžička skořice 1⁄2 lžičky mletého hřebíčku 300 g másla 300 g mlet...

Bramborová polévka se ztracenými vejci

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. O bramborové polévce uvařené z poctivých českých surovin to platí dvojnásob. Přestože se některým z vás bude tato polévka zdát jako poněkud obyčejné jídlo, tak věřte, že v robustní skleněné misce se i bramboračka rázem promění v delikátní pochoutku.  Rozpis na 4 porce: 50 g másla + na restování 5...

Vepřová terina s krůtími játry

Upečte si ve skleněné pečící formě něco vydatného. Vepřová terina uspokojí i ty největší milovníky masitých pokrmů. Můžete ji servírovat teplou nebo studenou a s čerstvým chlebem.  Rozpis na 10 porcí: 200 g šalotky 3 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje 100 g sušených meruněk 600 g vepřové krkovice, namleté nahrubo 400 g krůtích...

Nakládané variace sýrů

Představujeme vám jednoduchý recept na chuťovku, kterou zvládne připravit každý. Nepotřebujete k tomu žádné zvláštní kuchařské dovednosti a vystačíte s běžným domácím vybavením. Ideálního výsledku dosáhnete se skleněnými dózami s možností vakuového uzavření. Ve skleněné dóze totiž máte její obsah pod dokonalou kontrolou a vakuovým uzavřením zabrání...

6 důvodů proč vařit ve skle

V dnešní době je pečení i vaření ve skle stále populárnější. Sklo je moderní, krásné a hygienicky nezávadné. Pokrmy z něj navíc chutnají skvěle. Chcete slyšet všechny důvody proč skleněné nádobí vpustit do své kuchyně? Tady jsou. 1. Plus pro ty, kdo mají rádi věci pod kontrolou Sklo je průhledné, což vám umožní pokrm pozorovat a kontrolova...

Jaké sklenice použít na lihoviny

Myslíte si, že nezáleží na tom, v jakých sklenicích podáváte alkoholické nápoje? Vězte, že správně naservírovaný likér či pálenka mnohem lépe vypadají a také si je mnohem lépe vychutnáte. Tento článek vám pomůže zorientovat se v jednotlivých druzích sklenic a poradí vám, kterou pro konkrétní nápoj zvolit. Nejdříve trochu o lihovináchLihovin...

Jak připravit kávu ve french pressu

Chcete si doma vychutnat lahodnou kávu, ale nehodláte kvůli tomu pořizovat drahý a neskladný kávovar? Pokud klasický český „turek“ není zrovna váš šálek kávy, pořiďte si french press. V této jednoduché konvičce připravíte za pár minut výbornou kávu, která bude k nerozeznání od té z vaší oblíbené kavárny.         &nbs...

Jak probíhá výroba pískování

Objednávka pískování Objednat si můžete již vypískované produkty, které máme v nabídce a u kterých jsou zpravidla sklenice součástí ceny - například svatební skleničky nebo pivní půllitry. Jelikož se v těchto motivech upravuje pouze číslice, jméno nebo datum, neposíláme náhledy upraveného motivu ke schválení. Pokud vám nabídka hot...

Zavařování se sklenicemi LOCK EAT

Příprava sklenic Před použitím zavařovací sklenice zkontrolujte, že na styčných plochách sklenice nebo víčka nejsou žádné výlomky a povrch je hladký. Na zavařování se doporučuje používat originální přírodní pryžové těsnění lock eat. Pokud jsou sklenice znečištěné nebo zaprášené, tak je před použitím umyjte. Sklenice, víčka i tě...

Historie skla

Počátky výroby skla Sklo bylo objeveno v polovině 3. tisíciletí př. n. l. v Mezopotámii. Zpočátku bylo velmi nečisté a používalo se především na výrobu ozdob (korálků). Doklady o výrobě skla máme i ze starověkého Egypta, i když dnešnímu sklu se moc nepodobalo. Kolem roku 100 př. n. l. došlo k revoluční změně ve výrobě skla - objevilo se vyfukován...

Druhy skla

Křišťálové sklo (draselnovápenaté sklo - český křišťál) Obsahuje 72% SiO2 a polokřišťál s 80% obsahem SiO2. Vyrábí se tavením sklářského písku s potaší a vápencem. Je tvrdší, hůře tavitelné, lesklé a stálé. Je vhodné pro výrobu chemického a stolního skla. Vyrábí se z něho předměty dekorativní a umělecké. Náhradou části p...