PÍSKOVÁNÍ je technika zdobení, při níž vrháme proud písku proti sklu. Ostrohranná zrnka písku nesená proudem stlačeného vzduchu dopadají velkou rychlostí na povrch skla. Protože sklo je křehké, jeho části odpadávají a povrch se tak zdrsňuje a stává se matným. Při dekorativním pískování se používají ochranné šablony. Trocha historiePrvní pate...
BLOG
Varné nádobí SIMAX Vám bude sloužit nejen pro přípravu jídel, ale i jeho následné ochlazení, zmražení, ohřátí či servírování. Průhlednost skla Vám umožní sledovat proces vaření, v lednici a mrazničce pak snadnou identifikaci uskladněných potravin. Sklo je vysoce hygienické a zaručuje zdravotně nezávadnou přípravu pokrmů. Dodržujte zásady správného ...
Na světě existuje nepřeberné množství druhů vín, které se mezi sebou liší svým charakterem. Chcete-li si to své opravdu vychutnat, je dobré pro ně zvolit správnou sklenici, v níž víno ideálně rozvine svou vůni a chuť. Pojďme se spolu podívat na nejdůležitější vlastnosti kvalitní sklenice a na zásady pro její výběr podle typu vína. Jak poznat kvali...
Přemýšleli jste někdy nad tím, k čemu vlastně slouží karafa na víno a zda má pouze estetickou úlohu? Tento článek vám prozradí, jakým způsobem může karafa degustaci vína zpříjemnit, jakou karafu vybrat a také to, jak správně víno do karafy nalít. Jste připraveni načerpat nové zajímavé informace ze světa vín? Pak se s chutí pusťte do čtení. Třeba na...
Zakoupili jste krásnou sadu křišťálových sklenic na víno, luxusní ručně broušenou karafu na whisky nebo designovou vázu? A nyní si lámete hlavu, jak je správně umývat, aby po každém použití vypadaly jako zbrusu nové? V následujících řádcích vám prozradíme, jak o tyto produkty z kvalitního skla pečovat, abyste je o jejich krásu omylem...
Výroba domácího kysaného zelí krok za krokem Budete potřebovat: 2,2 kg čerstvého zelí s odstraněným středem 3 lžíce mořské soli Postup: Zelí nakrájejte na jemno a vložte do mísy. Pokud preferujete křupavější konzistenci, nakrájejte zelí více na hrubo. Osolte. Pomocí drtící paličky nebo dřevěné lžíce jemně hněťte zelí zhruba 10 minu...
Nevyhovuje vám obyčejný kupovaný jogurt? Vyzkoušejte tuto Kilner sadu na výrobu domácího jogurtu a už nikdy nebudete chtít jiný. Ve sklenici skvěle vypadá a s přidanými chia semínky navíc skvěle chutná. Budete potřebovat: 500 ml kravského mléka 2 polévkové lžíce jogurtu s živými kulturami 50 g čerstvých malin 1 polévkovou lžíci chi...
Krátce kvašená zelenina, pickles nebo kimchi – za těmito názvy se skrývá zdravá pochoutka, kterou by si měl každý z nás dopřát co nejčastěji. Jedná se o různé druhy zeleniny, které prošly několikadenním procesem mléčného kvašení, čímž získaly typickou nakyslou chuť. Působením kyseliny mléčné, která zde plní funkci přírodního konzervantu, se ze...
Lahodný opilý punč s ovocem zahřeje na těle i na duši. S tímto receptem ho snadno zvládnete. Ve skleněném hrnečku potěší kromě vašich chuťových buněk i oči. Rozpis na 6 porcí: 80 g krupicového cukru 2 svitky skořice 6 hřebíčků 2 badyány 2 bio pomeranče 2 bio limetky 100 ml rumu 400 ml červeného vína 2 mandarinky Postup: Do v...
Čerstvě upečený domácí chleba nestačí mnohdy ani vychladnout a půlka ho zmizí. Upečte si i vy křupavý kváskový chléb, po kterém se jenom zapráší. Příprava vám nezabere příliš času, chleba totiž vykyne přímo ve formě, ve kterého ho budete péct. Na základě tohoto receptu upečete dva chleby ve dvou formách na biskupský chlebíček. Rozpis na...
Dlouho jste neměli k obědu králíka? Není nic jednoduššího, než si ho připravit. Máme pro vás recept, se kterým to hravě zvládnete. Rozpis na 4 porce: 600 g brambor sůl 2 snítky rozmarýnu 1 králík 200 g anglické slaniny, v celku 2 šalotky 1 palice česneku cca 50 g másla 100 ml bílého vína 3 hrušky Postup: Brambory důkladně o...
Máme pro vás připravený recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu či své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sklenka dobře vychlazeného pivního moku. Rozpis na 10 porcí: 1 kachn...