Polévka z pečené dýně a mrkve

Pusťte z hlavy heloween! S receptem na tuhle mňamku si můžete užít dýňového veselí od podzimu do léta. Ideální kombinace vysoké výživové hodnoty s nízkou kaloričností zařadí dýňovou polévku na přední místa vašeho zdravého jídelníčku. S tímhle snoubením okouzlující oranžové a skvěle chuti nejlépe zabodujete v hrnci z provitřídního varného skla. 

Rozpis na 4 porce:

  • 500 g dýně hokkaido
  • 500 g mrkve
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml 33% smetany + na dozdobení
  • mletý černý pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • dýňový olej na zakápnutí
  • dýňová semínka na posypání

Návod:

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kostky o rozměru cca 3 x 3 cm. Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Připravenou zeleninu rozložíme na plech s pečicím papírem a přidáme celé stroužky česneku. Vše osolíme a zakápneme olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut doměkka.
  2. Stroužky česneku vymačkáme ze slupek a společně s dýní, mrkví a cibulí přendáme do hrnce. Zalijeme vývarem, rozmixujeme a přivedeme k varu. Krátce povaříme a odstavíme.
  3. Polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Před podáváním dozdobíme smetanou, dýňovým olejem a semínky.

 Vybavení a instrukce:

dynova polekva clanek fin

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení