Kdo by před časem řekl, že limonáda ze salátové okurky se stane v tuzemsku tak populární. Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek s kyselou limetkovou příchutí vás v létě bezpečně provede úmornými vedry. Chcete-li si osvěžující okurkovou limonádu vychutnat, doporučujeme ji podávat pochopitelně ve skle;)
Rozpis na 6 porcí:
- 450 g salátových okurek
- 2 limetky
- 50 krupicového cukru
- 100 ml bezinkového sirupu
- hrst čerstvé máty
Postup:
- Okurky dobře omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Z jedné limetky vymačkáme šťávu, druhou dobře omyjeme a rozkrájíme na kolečka.
- Plátky okurek společně se šťávou a kolečky limetek vložíme do velké konvice se sítkem naplněným ledem. Zalijeme asi 2000 ml vody, přidáme cukr s bezinkovým sirupem a dobře promícháme.
- Na závěr přimícháme lístky máty otrhané od stonků. Hotovou okurkovou limonádu podáváme vychlazenou.
Instrukce a vybavení:
- Džbán s vložkou na led, skleněné hrnky From
- Doba přípravy: 20 minut
- 1 porce asi 419 kJ/100 kcal