Okurková limonáda

Kdo by před časem řekl, že limonáda ze salátové okurky se stane v tuzemsku tak populární. Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek s kyselou limetkovou příchutí vás v létě bezpečně provede úmornými vedry. Chcete-li si osvěžující okurkovou limonádu vychutnat, doporučujeme ji podávat pochopitelně ve skle;) 

Rozpis na 6 porcí:

  • 450 g salátových okurek
  • 2 limetky
  • 50 krupicového cukru
  • 100 ml bezinkového sirupu
  • hrst čerstvé máty

Postup: 

  1. Okurky dobře omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Z jedné limetky vymačkáme šťávu, druhou dobře omyjeme a rozkrájíme na kolečka.
  2. Plátky okurek společně se šťávou a kolečky limetek vložíme do velké konvice se sítkem naplněným ledem. Zalijeme asi 2000 ml vody, přidáme cukr s bezinkovým sirupem a dobře promícháme.
  3. Na závěr přimícháme lístky máty otrhané od stonků. Hotovou okurkovou limonádu podáváme vychlazenou.

Instrukce a vybavení: 

fotka okurková limonáda blog