Plněné papriky pečené bez tuku

Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou. 

Rozpis na 4 porce:

  • 2 jarní cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 100 g quinoi
  • 5 barevných paprik
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • snítku tymián
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g sýra (např. gouda)

Postup: 

  1. Cibuli a česnek zbavíme slupek a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět polovinu cibule s česnekem. Přisypeme propranou quinou a zalijeme 200 ml vody.
  2. Zbylý česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme hovězí maso a 1 papriku nakrájenou na kostičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, přisypeme quinou a promícháme.
  3. Papriky omyjeme a v horní části seřízneme. Opatrně vyjmeme semeníky a řeznou plochu potřeme olejem. Osolíme je a poklademe na plech vyložený pečicím papírem seříznutou částí nahoru. Naplníme je připravenou směsí a vložíme trouby vyhřáté na 180 °C a asi 120 minut pečeme. Na posledních 5 minut posypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme zapéct.

Instrukce a vybavení: 

papriky článek

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení