Kachna s lokšemi a červeným zelí

Máme pro vás připravený recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu či své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sklenka dobře vychlazeného pivního moku.

Rozpis na 10 porcí:

  • 1 kachna
  • sůl
  • 1 lžíci kmínu
  • 2 cibule
  • 2 jablka

 Na červené zelí:

  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 hlávka červeného zelí
  • cukr
  • ocet
  • 1 jablko

Na lokše:

  • 400 g brambor
  • 150 g polohrubé mouky
  • 50 g másla

 Postup:

  1. Kachnu důkladně očistíme, opláchneme a na prkýnku nožem oddělíme křidýlka. Posolíme a pokmínujeme ji na povrchu i uvnitř. Cibuli očistíme a spolu s jablky překrájíme na šestiny a vše naplníme do břišní dutiny kachny.
  2. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 90 minut. Během této doby ji poléváme výpekem a podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je kachna téměř měkká, sejmeme vrchní pekáč a necháme ji v troubě dopéct dozlatova.
  3. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme nakrájené červené zelí, ochutíme solí, cukrem a trochou octa. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci do zelí přidáme nastrouhané jablko a společně podusíme.
  4. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vejce, prosátou mouku a trochu soli. Vypracujeme hladké těsto, které rozkrájíme na stejně velké kousky a ty rozválíme na tenké placky. Lokše po obou stranách opečeme nasucho na teflonové pánvi a ještě teplé je potřeme rozpuštěným máslem. Kachnu podáváme spolu se zelím a lokšemi.

Instrukce a vybavení: 

kachna_clanek

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení