Zapečený domácí pudink s karamelem

Klasika českých kuchyní, která jen tak nezestárne. Prozradíme vám tajemství. Pudink je oblíbenou chuťovkou v našem pracovním kolektivu a z tohoto titulu takže vám jej můžeme s čistým svědomím doporučit. S příchutí nebo bez, s piškotem nebo bez, s ovocem nebo bez. Pochopitelně si ho vychutnejte nejlépe ze skleněných misek určených na dezerty nebo zmrzlinových pohárů

Rozpis na 6 porcí:

  • 500 ml 30% smetany ke šlehání
  • 70 g krupicového cukru
  • řeň z 1 vanilkového lusku
  • 4 žloutky
  • 50 g třtinového cukru

Postup:

  1. Do malého kastrůlku s nepřilnavým dnem nalijeme smetanu, promícháme s cukrem a vyškrábnutou dření z vanilkového lusku. Na mírném ohni pomalu prohříváme těsně pod bod varu. Odstavíme z ohně a do chladnoucí hmoty postupně vmícháme žloutky.
  2. Směs naplníme do mističek. Postavíme do vodní lázně, vložíme do trouby a vaříme při 95°C asi hodinu. Po upečení dáme vychladit. Před podáváním posypeme na povrchu třtinovým cukrem a pomocí flambovací pistole vytvoříme karamelovou krustu nebo zapečeme pod grilem při 250 °C dozlatova.

Instrukce a vybavení:

puding zapeceny

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení