BLOG, Strana 3

Jaké sklo vybrat na dezerty

Neumíte si představit hostinu bez „sladké tečky“, ale neradi trávíte čas postáváním u rozpálené trouby, zvláště v létě? Vyzkoušejte dezerty do skleničky! Hotové budou raz dva a stanou se ozdobou každé párty. Přitom jsou lehké, takže vám nebudou ležet v žaludku po zbytek dne. U těchto dezertů nepodceňte výběr skleněného nádobí. Právě to dokáže promě...

Okurková limonáda

Kdo by byl před časem řekl, že se u nás limonáda ze salátové okurky stane tak populární! Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek a kyselé limetkové šťávy vás bezpečně provede úmornými letními vedry.   Rozpis na 6 porcí: 450 g salátových okurek 2 limetky 50 krupicového cukru 100 ml bezinkového sirupu hrst čerstvé máty Post...

Drůbeží vývar s játrovými a žemlovými knedlíčky

Tahle polévka vás po ránu nastartuje lépe než hrnek kávy či studená sprcha. V poledne váš žaludek příjemně připraví na hlavní chod a večer se stane balzámem, který přeladí vaše trávící ústrojí do klidového režimu. Ve skleněném hrnci Nyko se z honu na knedlíčky stane i vizuální dobrodružství.  Rozpis na 4 porce: droby z 1 kuřete 2 m...

Nedělní kuře se zeleninou a pečenou rýží

Je libo kuřátko s vypečenou kůrčičkou? S rýží nepochybně univerzální jídlo pro celou rodinu. A věřte, že s receptem na kuře pečené se zeleninou na unikátním skleněném pekáči s trnem máte zaděláno na luxusní nedělní oběd, který bude stát za reprízu. Nechte se inspirovat.  Rozpis na 6 porcí: 1 kuře (asi 2 kg) sůl mletý černý pepř snítky...

Zapečený domácí pudink s karamelem

Klasika českých kuchyní, která jen tak nezestárne. Prozradíme vám malé tajemství. Pudink je oblíbenou chuťovkou v našem pracovním kolektivu, takže vám ho můžeme s čistým svědomím doporučit. S příchutí nebo bez, s piškoty nebo bez, s ovocem nebo bez. Nejlépe si ho vychutnáte ze skleněných misek určených na dezerty nebo zmrzlinových pohárů. ...

Jakou sklenici vybrat na whisky?

Whisky můžete pít čistě teoreticky z čehokoli – což ostatně platí pro každý nápoj. Její jedinečnou chuť a aroma si však vychutnáte jen ze správné sklenice. A která že to je? To zjistíte o pár řádků níže. Nejprve pár slov o whisky Whisky nebo také whiskey, jak tento zlatavě hnědý mok nazývají v USA a Irsku, existuje nespočet druhů a každý z...

Plněné papriky pečené bez tuku

Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou.  Rozpis na 4 porce: 2 jarní cibule 3 stroužky česneku olivový olej 100 g quinoi 5 barevných paprik sůl mletý černý pepř snítku tymián 400 g mletého hovězího masa 100 g sýra (např. gouda) Postup:  ...

Šunkofleky 2x jinak

Recept na oblíbené jídlo, jehož přípravu si nedokážeme bez skleněného pekáče ani pořádně představit. Na šunkofleky existuje nepřeberné množství receptů a chcete-li zkoušet různé varianty populárního pokrmu, jsou mini pekáče tou nejlepší volbou. Do každého z nich se vám vejde jediná porce, do které si můžete nakombinovat ingredience podle chuti...

Mramorová bábovka s ořechy

Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Bábovka patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zpestřete si příští víkend i vy sladoučkou a nadýchanou bábovkou upečenou v kvalitní skleněné formě značky Simax.  Rozpis na 12 porcí: 100 g směsi ořechů (kešu, lískové, man...

Polévka z pečené dýně a mrkve

Nečekejte na Halloween, abyste si mohli smlsnout na téhle nasládlé oranžové mňamce!  Dýňovou polévku si můžete uvařit takřka kdykoliv během roku. Určitě vás navnadí i to, že je nutričně a chuťově bohatá, a přitom chudá na kalorie. S hrncem z prvotřídního varného skla vám půjde příprava jedna báseň. Rozpis na 4 porce: 500 g dýně hokkaido ...

Pstruh ve slaninovém kabátku se salátem

Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninou nenechá jediný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobou je zaděláno na úžasný večer.  Rozpis na 2 porce: 100 g brambor 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí 2 pstruzi sůl 2 stroužky česneku 1 bio ...

Linecký koláč

Tradiční domácí pochoutka pečená ve skleněné koláčové formě. Sladké pohlazení s višňovou náplní, s jehož každým soustem rozplývajícím se na jazyku vám na mysli vytane hřejivá vzpomínka na staré časy, dětství a mlsání u babičky.  Rozpis na 12 porcí: 300 g hladké mouky 1 lžička skořice 1⁄2 lžičky mletého hřebíčku 300 g másla 300 g mlet...