Mramorová bábovka s ořechy

Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zdají se vám vaše víkendy nezáživné a tak trošku nudné? Máme pro vás řešení, zpestřete si je bábovkou pečenou v kvalitní skleněné formě na pečení značky Simax. 

Rozpis na 12 porce:

  • 100 g směsi ořechu (kešu, lískové, mandle)
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • kůru z ½ citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g krupicového cukru
  • 200 másla
  • 2 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce kakaa

Návod: 

  1. Směs ořechů vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo s většími kusy ořechů. Pokud máme raději bez větších kusů, rozmixujeme ořechy najemno.
  2. Polohrubou mouku s kypřicím práškem, kůru z citronu, vanilkový a krupicový cukr pro mísíme v misce. Přilijeme rozpuštěné a vychladlé máslo a rozšlehaná vejce s 200 ml mléka. Společně prošleháme na hladké těsto a rozdělíme ho na 2 poloviny.
  3. Druhou polovinu smícháme s prosátým kakaem, rozmixovanou směsí ořechů a zbylými 50 ml mléka. Vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu střídavě plníme světlým a tmavým těstem.
  4. Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout a až poté vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Instrukce a vybavení: 

babovka

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné