Mramorová bábovka s ořechy

Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zdají se vám vaše víkendy nezáživné a tak trošku nudné? Máme pro vás řešení, zpestřete si je bábovkou pečenou v kvalitní skleněné formě na pečení značky Simax. 

Rozpis na 12 porce:

  • 100 g směsi ořechu (kešu, lískové, mandle)
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • kůru z ½ citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g krupicového cukru
  • 200 másla
  • 2 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce kakaa

Návod: 

  1. Směs ořechů vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo s většími kusy ořechů. Pokud máme raději bez větších kusů, rozmixujeme ořechy najemno.
  2. Polohrubou mouku s kypřicím práškem, kůru z citronu, vanilkový a krupicový cukr pro mísíme v misce. Přilijeme rozpuštěné a vychladlé máslo a rozšlehaná vejce s 200 ml mléka. Společně prošleháme na hladké těsto a rozdělíme ho na 2 poloviny.
  3. Druhou polovinu smícháme s prosátým kakaem, rozmixovanou směsí ořechů a zbylými 50 ml mléka. Vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu střídavě plníme světlým a tmavým těstem.
  4. Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku necháme vychladnout a až poté vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Instrukce a vybavení: 

babovka

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení