Výroba domácího kysaného zelí krok za krokem Budete potřebovat: 2,2 kg čerstvého zelí s odstraněným středem 3 lžíce mořské soli Postup: Zelí nakrájejte na jemno a vložte do mísy. Pokud preferujete křupavější konzistenci, nakrájejte zelí více na hrubo. Osolte. Pomocí drtící paličky nebo dřevěné lžíce jemně hněťte zelí zhruba 10 minu...
RECEPTY
Nevyhovuje vám obyčejný kupovaný jogurt? Vyzkoušejte tuto Kilner sadu na výrobu domácího jogurtu a už nikdy nebudete chtít jiný. Ve sklenici skvěle vypadá a s přidanými chia semínky navíc skvěle chutná. Budete potřebovat: 500 ml kravského mléka 2 polévkové lžíce jogurtu s živými kulturami 50 g čerstvých malin 1 polévkovou lžíci chi...
Krátce kvašená zelenina, pickles nebo kimchi – za těmito názvy se skrývá zdravá pochoutka, kterou by si měl každý z nás dopřát co nejčastěji. Jedná se o různé druhy zeleniny, které prošly několikadenním procesem mléčného kvašení, čímž získaly typickou nakyslou chuť. Působením kyseliny mléčné, která zde plní funkci přírodního konzervantu, se ze...
Lahodný opilý punč s ovocem zahřeje na těle i na duši. S tímto receptem ho snadno zvládnete. Ve skleněném hrnečku potěší kromě vašich chuťových buněk i oči. Rozpis na 6 porcí: 80 g krupicového cukru 2 svitky skořice 6 hřebíčků 2 badyány 2 bio pomeranče 2 bio limetky 100 ml rumu 400 ml červeného vína 2 mandarinky Postup: Do v...
Čerstvě upečený domácí chleba nestačí mnohdy ani vychladnout a půlka ho zmizí. Upečte si i vy křupavý kváskový chléb, po kterém se jenom zapráší. Příprava vám nezabere příliš času, chleba totiž vykyne přímo ve formě, ve kterého ho budete péct. Na základě tohoto receptu upečete dva chleby ve dvou formách na biskupský chlebíček. Rozpis na...
Dlouho jste neměli k obědu králíka? Není nic jednoduššího, než si ho připravit. Máme pro vás recept, se kterým to hravě zvládnete. Rozpis na 4 porce: 600 g brambor sůl 2 snítky rozmarýnu 1 králík 200 g anglické slaniny, v celku 2 šalotky 1 palice česneku cca 50 g másla 100 ml bílého vína 3 hrušky Postup: Brambory důkladně o...
Máme pro vás připravený recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu či své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sklenka dobře vychlazeného pivního moku. Rozpis na 10 porcí: 1 kachn...
Také byste si dali měkké hovězí maso rozplývající se na jazyku, voňavý špenát a k tomu domácí žemlové knedlíky? Připravili jsme si pro vás recept, kterým zaručeně okouzlíte vaši rodinu při nedělním obědě. Rozpis na 4 porce: 600 g hovězí kýty 2 cibule 2 lžíce rostlinného oleje 1000 ml zeleninového vývaru sůl mletý černý pepř drcený kmín 4...
Kdo by před časem řekl, že limonáda ze salátové okurky se stane v tuzemsku tak populární. Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek s kyselou limetkovou příchutí vás v létě bezpečně provede úmornými vedry. Chcete-li si osvěžující okurkovou limonádu vychutnat, doporučujeme ji podávat pochopitelně ve skle;) Rozpis na 6 porcí: 450 g sal...
Tahle polévka vás po ránu nastartuje lépe než hrnek kávy, redbull či studená sprcha. V poledne váš žaludek příjemně připraví na hlavní chod a večer se stane balzámem, který přeladí vaše trávící ústrojí do klidového režimu. Ve skleněném hrnci Nyko se z honu na knedlíčky stane i vizuální dobrodružství. Rozpis na 4 porce: droby z 1 kuř...
Je libo kuřátko s vypečenou kůrčičkou? S rýží nepochybně univerzální jídlo pro celou rodinu. A věřte, že s receptem na kuře pečené se zeleninou na unikátním skleněném pekáči s trnem máte zaděláno na luxusní nedělní oběd, který bude stát za reprízu. Nechte se inspirovat. Rozpis na 6 porcí: 1 kuře (asi 2 kg) sůl mletý černý pepř snítky t...
Klasika českých kuchyní, která jen tak nezestárne. Prozradíme vám tajemství. Pudink je oblíbenou chuťovkou v našem pracovním kolektivu a z tohoto titulu takže vám jej můžeme s čistým svědomím doporučit. S příchutí nebo bez, s piškotem nebo bez, s ovocem nebo bez. Pochopitelně si ho vychutnejte nejlépe ze skleněných misek určených na dezerty nebo&nb...
Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou. Rozpis na 4 porce: 2 jarní cibule 3 stroužky česneku olivový olej 100 g quinoi 5 barevných paprik sůl mletý černý pepř snítku tymián 400 g mletého hovězího masa 100 g sýra (např. gouda) Postup: ...
Recept na oblíbené jídlo, jehož přípravu si nedokážeme bez skleněného pekáče ani pořádně představit. Na šunkofleky existuje nepřeberné množství receptů a chcete-li zkoušet různé varianty populárního pokrmu jsou mini pekáče tou nejlepší volbou. Do každého z nich se vám vejde jediná porce, do které si můžete nakombinovat ingredience podle chuti....
Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zdají se vám vaše víkendy nezáživné a tak trošku nudné? Máme pro vás řešení, zpestřete si je bábovkou pečenou v kvalitní skleněné formě na pečení značky Simax. Rozpis na 12 porce: 10...
Pusťte z hlavy heloween! S receptem na tuhle mňamku si můžete užít dýňového veselí od podzimu do léta. Ideální kombinace vysoké výživové hodnoty s nízkou kaloričností zařadí dýňovou polévku na přední místa vašeho zdravého jídelníčku. S tímhle snoubením okouzlující oranžové a skvěle chuti nejlépe zabodujete v hrnci z provitřídního varného skla. ...
Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninkou nenechá jedninný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobnou je zaděláno na úžasný večer. Rozpis na 2 porce: 100 g brambor 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí 2 pstruzi sůl 2 stroužky česneku 1 bi...
Tradiční domácí pochoutka pečená ve skleněné koláčové formě. Sladké pohlazení s višňovou náplní s jehož každým soustem rozplývajícím se na jazyku vám na mysli vytane hřejivá vzpomínka na staré časy, dětství a mlsání u babičky. Rozpis na 12 porcí 300 g hladké mouky 1 lžička skořice 1⁄2 lžičky mletého hřebíčku 300 g másla 300 g mletých ...
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. O bramborové polévce uvařené z poctivých českých surovin to platí obzvlášť. Přestože se některým z vás bude tato polévka zdát jako poněkud obyčejné jídlo, tak věřte, že ve skleněné misce se i bramboračka rázem promění v delikátní pochoutku. Rozpis na 4 porce: 50 g másla + na restování 50 g hladké ...
Upečte si ve skleněné pečící formě něco vydatného. Vepřová terina uspokojí i ty největší milovníky masitých pokrmů. Můžete servírovat za tepla nebo po studenu s čerstvým chlebem. Rozpis na 10 porcí: 200 g šalotky 3 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje 100 g sušených meruněk 600 g vepřové krkovice, namleté nahrubo 400 g krůtích ja...
Představujeme vám jednoduchý recept na chuťovku, kterou zvládne připravit každý. Nepotřebujete k tomu žádné zvláštní kuchařské dovednosti a zvládnete to s běžným domácím vybavením. Ideálního výsledku dosáhnete se skleněnými dózami s možností vakuového uzavření. Ve skleněné dóze máte její obsah pod dokonalou kontrolou a vakuovým uzavřením zabráníte ...