Poradna

Jaké sklenice použít na lihoviny

Myslíte si, že nezáleží na tom, v jakých sklenicích podáváte alkoholické nápoje? Vězte, že správně naservírovaný alkohol, nejen že mnohem lépe vypadá, ale také si ho lépe vychutnáte. Přesvědčíte se, že dobře naservírovaný alkohol, nemusí být podáván jen v luxusních restauracích, ale že to hravě zvládnete i u vás doma.Nejdříve stručně o lihovinách: ...

Jak připravit kávu ve French pressu

Chcete si doma vychutnat potěšení z lahodné kávy? Chcete kávu stejně dobrou, jakou Vám připraví ve Vaší oblíbené kavárně? Pak si pořiďte french press. V této jednoduché konvičce, připravíte - pouze díky pístu a filtru, který od sebe oddělí sedlinu s tekutinou - opravdu výbornou kávu. Kávu, která si ponechá své esenciální oleje pro pohlazení Vaší d...

Mytí sklenic a karaf

Jak úmýt křišťálové sklenice, aby co nejdéle vydržely krásně čiré. Jak utírat sklenice na víno, aby nedošlo k jejich poškození. Jak umýt karafu na víno. Jak umývat křišťálové sklo? Na to všechno vám odpoví následující článek. ...

K čemu použít karafu na víno

Lámete si hlavu k čemu se používá karafa na víno? Rádi byste se něco dozvěděli o dekanterech a dekantování vína? Přečtěte si následující článek. ...

Výběr sklenice na víno

Z kvalitní, vhodně vybrané sklenice vám bude víno chutnat lépe. Existují stovky druhů pohárů a sklenic na víno, proto může být obtížné vybrat tu správnou sklenici. Výběr sklenice na víno nepovažujeme za žádnou vědu, ale doporučujeme dodržet určité zásady, které vám pomohou vybrat tu správnou sklenici nejen z pohledu somelierského, ale také z pohled...

Péče o varné sklo SIMAX

Varné nádobí SIMAX Vám bude sloužit nejen pro přípravu jídel, ale i jeho následné ochlazení, zmražení, ohřátí či servírování. Průhlednost skla Vám umožní sledovat proces vaření, v lednici a mrazničce pak snadnou identifikaci uskladněných potravin. Sklo je vysoce hygienické a zaručuje zdravotně nezávadnou přípravu pokrmů. Dodržujte zásady správného ...

Dekorace a zdobení skla

Mimohutní zušlechťování je práce s již vychlazeným sklářským výtvorem. Nazývá se mechanické zdobení. Do této oblasti patří několik technik: Broušení zdůrazňuje čirost, lesk, lom a rozklad světla především u silnostěnného křišťálu. Brousí se sklo čiré, barevné a přejímané (bezbarvá sklovina převrstvená sklem barevným, u tohoto převrstveného skla se ...

Jaké sklenice použít na koktejly

V tomto článku uvádíme nejběžnější typy sklenic na míchané nápoje. Doporučujeme sklenice z foukaného, bezolovnatého, křišťálového skla. Důležité je, aby sklo bylo čiré a nezkreslovalo barvu nápoje. Zabroušený okraj je příjemnější než zatavený, který není příjemný na rtech. Foukané sklo je hladké. Při použití moderních technologií nemají sklenice an...

Zavařování se sklenicemi LOCK EAT

Příprava sklenicPřed použitím zavařovací sklenice zkontrolujte, že na styčných plochách sklenice nebo víčka nejsou žádné výlomky a povrch je hladký. Doporučuje se používat na zavařování originální přírodní pryžové těsnění lock eat.Pokud jsou sklenice znečištěné nebo zaprášené, tak je před použitím umyjte. Sklenice, víčka i těsnění je dále nutné ste...

Historie skla

Historie skla sahá až do starověkého Egypta. I když dnešnímu sklu se asi moc nepodobalo. Kolem roku 100 př. n. l. došlo k revoluční změně ve výrobě skla. Objevilo se vyfukování skla. Železná trubka se jedním koncem namočila do roztaveného skla a to se druhým koncem vyfukovalo ven. Sklo se mohlo foukat do formy a tím se utvořil jeho tvar. Tedy dnešn...