Varné nádobí SIMAX Vám bude sloužit nejen pro přípravu jídel, ale i jeho následné ochlazení, zmražení, ohřátí či servírování. Průhlednost skla Vám umožní sledovat proces vaření, v lednici a mrazničce pak snadnou identifikaci uskladněných potravin. Sklo je vysoce hygienické a zaručuje zdravotně nezávadnou přípravu pokrmů. Dodržujte zásady správného ...
PORADNA
Na světě existuje nepřeberné množství druhů vín, které se mezi sebou liší svým charakterem. Chcete-li si to své opravdu vychutnat, je dobré pro ně zvolit správnou sklenici, v níž víno ideálně rozvine svou vůni a chuť. Pojďme se spolu podívat na nejdůležitější vlastnosti kvalitní sklenice a na zásady pro její výběr podle typu vína. Jak poznat kvali...
Přemýšleli jste někdy nad tím, k čemu vlastně slouží karafa na víno a zda má pouze estetickou úlohu? Tento článek vám prozradí, jakým způsobem může karafa degustaci vína zpříjemnit, jakou karafu vybrat a také to, jak správně víno do karafy nalít. Jste připraveni načerpat nové zajímavé informace ze světa vín? Pak se s chutí pusťte do čtení. Třeba na...
Zakoupili jste krásnou sadu křišťálových sklenic na víno, luxusní ručně broušenou karafu na whisky nebo designovou vázu? A nyní si lámete hlavu, jak je správně umývat, aby po každém použití vypadaly jako zbrusu nové? V následujících řádcích vám prozradíme, jak o tyto produkty z kvalitního skla pečovat, abyste je o jejich krásu omylem...
Neumíte si představit hostinu bez „sladké tečky“, ale neradi trávíte čas postáváním u rozpálené trouby, zvláště v létě? Vyzkoušejte dezerty do skleničky! Hotové budou raz dva a stanou se ozdobou každé party. Přitom jsou lehké, takže vám nebudou ležet v žaludku po zbytek dne. U těchto dezertů nepodceňte výběr skleněného nádobí. Právě to dokáže promě...
Whisky můžete, teoreticky, pít z čehokoli, ale, ruku na srdce, její jedinečnou chuť a aroma si vychutnáte jen ze správné sklenice. Pro degustaci whisky je to sklenička na stopce, zcela unikátní je pak tzv. Glencairn sklenice. Běžný spotřebitel si ale vystačí i s nejznámější klasikou – „whiskovkou“ – nízkou skleničkou bez stopky, ze které pijí v ame...
1. Plus pro ty, co mají rádi věci pod kontrolou Sklo je průhledné, což umožňuje pokrm pozorovat a kontrolovat během pečení či vaření. 2. Rozumí si s domácími spotřebiči Sklo má neporézní hladký povrch, a proto se snadno umývá a lze jej také bez problému mýt i v myčce a může i do mikrovlnky. Díky odolnosti vůči chladu můžete sklo klidně dát...
Myslíte si, že nezáleží na tom, v jakých sklenicích podáváte alkoholické nápoje? Vězte, že správně naservírovaný likér či pálenka mnohem lépe vypadají a také si je mnohem lépe vychutnáte. Tento článek vám pomůže zorientovat se v jednotlivých druzích sklenic a poradí vám, kterou pro konkrétní nápoj zvolit. Nejdříve trochu o lihovinách L...
Chcete si doma vychutnat lahodnou kávu, ale nehodláte kvůli tomu pořizovat drahý a neskladný kávovar? Pokud klasický český „turek“ není zrovna váš šálek kávy, pořiďte si french press. V této jednoduché konvičce připravíte za pár minut výbornou kávu, která bude k nerozeznání od té z vaší oblíbené kavárny. Název french press znamená v překladu ...
Mimohutní zušlechťování je práce s již vychlazeným sklářským výtvorem. Nazývá se mechanické zdobení. Do této oblasti patří několik technik: Broušení zdůrazňuje čirost, lesk, lom a rozklad světla především u silnostěnného křišťálu. Brousí se sklo čiré, barevné a přejímané (bezbarvá sklovina převrstvená sklem barevným, u tohoto převrst...
V tomto článku uvádíme nejběžnější typy sklenic na míchané nápoje. Doporučujeme sklenice z foukaného, bezolovnatého, křišťálového skla. Důležité je, aby sklo bylo čiré a nezkreslovalo barvu nápoje. Zabroušený okraj je příjemnější než zatavený, který není příjemný na rtech. Foukané sklo je hladké. Při použití moderních technologií nemají sklenice an...
Příprava sklenicPřed použitím zavařovací sklenice zkontrolujte, že na styčných plochách sklenice nebo víčka nejsou žádné výlomky a povrch je hladký. Doporučuje se používat na zavařování originální přírodní pryžové těsnění lock eat.Pokud jsou sklenice znečištěné nebo zaprášené, tak je před použitím umyjte. Sklenice, víčka i těsnění je...
Historie skla sahá až do starověkého Egypta. I když dnešnímu sklu se asi moc nepodobalo. Kolem roku 100 př. n. l. došlo k revoluční změně ve výrobě skla. Objevilo se vyfukování skla. Železná trubka se jedním koncem namočila do roztaveného skla a to se druhým koncem vyfukovalo ven. Sklo se mohlo foukat do formy a tím se utvořil jeho tvar. Tedy dnešn...
Přečtěte si článek s jakými druhy skla se můžete setkat, jaké mají vlastnosti a praktické využití. ...
Základem pro výrobu skla je směs surovin. Tato směs se nazývá kmen. Mezi základní suroviny patří sklářský písek (oxid křemičitý), který lze částečně nahradit oxidem boritým (borax). Dále vápenec (uhličitan vápenatý), ten se dá nahradit dolomitem, soda (uhličitan sodný), potaš (uhličitan draselný) a skleněné střepy...