Kdo by byl před časem řekl, že se u nás limonáda ze salátové okurky stane tak populární! Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek a kyselé limetkové šťávy vás bezpečně provede úmornými letními vedry. Rozpis na 6 porcí: 450 g salátových okurek 2 limetky 50 k...
Blog, Strana 4
Výpis článků
Tahle polévka vás po ránu nastartuje lépe než hrnek kávy či studená sprcha. V poledne váš žaludek příjemně připraví na hlavní chod a večer se stane balzámem, který přeladí vaše trávící ústrojí do klidového režimu. Ve skleněném hrnci Nyko se z honu na knedlíčky stane i vizuál...
Je libo kuřátko s vypečenou kůrčičkou? S rýží nepochybně univerzální jídlo pro celou rodinu. A věřte, že s receptem na kuře pečené se zeleninou na unikátním skleněném pekáči s trnem máte zaděláno na luxusní nedělní oběd, který bude stát za reprízu. Nechte se inspirovat. ...
Klasika českých kuchyní, která jen tak nezestárne. Prozradíme vám malé tajemství. Pudink je oblíbenou chuťovkou v našem pracovním kolektivu, takže vám ho můžeme s čistým svědomím doporučit. S příchutí nebo bez, s piškoty nebo bez, s ovocem nebo bez. Nejlépe si ho vychutnáte ze sk...
Whisky je nápoj s bohatou historií a výjimečnou chutí. Každá kapka má svůj původ – od surovin přes zrání až po řemeslné zpracování. Nejde jen o silný alkohol, ale o aromatický destilát, jehož chuť a vůně závisí na typu obilí, sudu i oblasti výroby. Mnoho lidí si neuvědomuje, jak důležitou roli hraje správná sklenice. Nejde jen o vzhled nebo držení...
Plněné papriky pečené bez tuku pasujeme na recept reprezentující moderní českou kuchyni, ve které se fantazii meze nekladou. Rozpis na 4 porce: 2 jarní cibule 3 stroužky česneku olivový olej 100 g quinoi 5 barevných paprik sůl mletý černý pepř snítku tymián 40...
Recept na oblíbené jídlo, jehož přípravu si nedokážeme bez skleněného pekáče ani pořádně představit. Na šunkofleky existuje nepřeberné množství receptů a chcete-li zkoušet různé varianty populárního pokrmu, jsou mini pekáče tou nejlepší volbou. Do každého z nich se vám vejde...
Sladké povyražení, které není nutné dlouze představovat. Bábovka patří do arzenálu téměř každé české hospodyně a na všedním či svátečním stole je zaručenou tutovkou. Zpestřete si příští víkend i vy sladoučkou a nadýchanou bábovkou upečenou v kvalitní skleněné formě značky Simax.&...
Nečekejte na Halloween, abyste si mohli smlsnout na téhle nasládlé oranžové mňamce! Dýňovou polévku si můžete uvařit takřka kdykoliv během roku. Určitě vás navnadí i to, že je nutričně a chuťově bohatá, a přitom chudá na kalorie. S hrncem z prvotřídního varného skla vám půj...
Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninou nenechá jediný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobou je zaděláno na úžasný večer. Rozpis na 2 porce: 100 g brambor 2 lžíce oliv...
Tradiční domácí pochoutka pečená ve skleněné koláčové formě. Sladké pohlazení s višňovou náplní, s jehož každým soustem rozplývajícím se na jazyku vám na mysli vytane hřejivá vzpomínka na staré časy, dětství a mlsání u babičky. Rozpis na 12 porcí: 300 g hladké mouky 1 lžička skořice 1⁄2 lžičky mletého hřebíčku 300 g másla 300 g mlet...
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. O bramborové polévce uvařené z poctivých českých surovin to platí dvojnásob. Přestože se některým z vás bude tato polévka zdát jako poněkud obyčejné jídlo, tak věřte, že v robustní skleněné misce se i bramboračka rázem promění v delikátní ...

.png)