Pstruh ve slaninovém kabátku se salátem

Čerstvý pstruh upečený s česnekem, citronem a prorostlou slaninkou nenechá jedninný chuťový pohárek suchý. S čerstvým salátem z cherry rajčátek, sklenkou moravského bílého vína a milovanou osobnou je zaděláno na úžasný večer. 

Rozpis na 2 porce:

  • 100 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
  • 2 pstruzi
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bio citron
  • 6 snítek tymiánu
  • 1 lžíce másla + na pekáč
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce tekutého medu
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g rukoly
  • 50 g cherry rajčátek

Návod:

  1. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut dozlatova.
  2. Pstruhy omyjeme a osušíme. Uvnitř i zvenku je osolíme a potřeme prolisovanými oloupanými stroužky česneku. Citron omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do břišní dutiny vložíme vždy dva plátky citronu, snítku tymiánu a 1/2 lžíce másla. Každou rybu ovineme třemi plátky slaniny, za kterou zasuneme zbylé citrony a polovinu snítky tymiánu. Pstruhy vložíme do máslem vymazaného pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut.
  3. Mezitím připravíme zálivku. Olivový olej promícháme pomocí metličky s citronovou šťávou a medem. Špenát a rukolu opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do mísy, přidáme osolené bramborové lupínky, zakápneme zálivkou a promícháme.

Vybavení a instrukce: 

pstruh ve sklaninovém kabátku

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení