Na světě existuje nepřeberné množství druhů vín, které se mezi sebou liší svým charakterem. Chcete-li si to své opravdu vychutnat, je dobré pro něj zvolit správnou sklenici, v níž víno ideálně rozvine svou chuť a vůni. Pojďme se spolu podívat na nejdůležitější vlastnosti kvalitní sklenice a na zásady pro její výběr podle typu a odrůdy vína. Jak po...
Blog, Strana 3
Výpis článků
Přemýšleli jste někdy nad tím, k čemu vlastně slouží karafa na víno a zda má pouze estetickou úlohu? Tento článek vám prozradí, jakým způsobem může karafa degustaci vína zpříjemnit, jaký typ karafy vybrat a také to, jak do ní správně víno nalít. Jste připraveni načerpat nové zajímavé informace ze světa vín? Pak se s chutí pusťte do čtení. Třeba nad...
Zakoupili jste krásnou sadu křišťálových sklenic na víno, luxusní ručně broušenou karafu na whisky nebo designovou vázu? A nyní si lámete hlavu, jak je správně umývat, aby po každém použití vypadaly jako zbrusu nové? V následujících řádcích vám prozradíme, jak o tyto produkty z kvalitního skla pečovat, abyste je o jejich krásu omylem nepř...
Výroba domácího kysaného zelí krok za krokem Budete potřebovat: 2,2 kg čerstvého zelí s odstraněným středem 3 lžíce mořské soli Postup: Zelí nakrájejte najemno a vložte do mísy. Pokud preferujete křupavější konzistenci, nakrájejte zelí více nahrubo. Osolte. Pomocí drtící paličky nebo dřevěné lžíce zelí jemně hněťte zhruba 10 minu...
Přestal vám chutnat obyčejný jogurt z obchodu? Otestujte poctivý domácí jogurt "ze skla" a po tom kupovaném se vám už nikdy nezasteskne. Vyrobíte ho jednoduše - s pomocí Kilner sady na výrobu domácího jogurtu. A když do něj ještě přidáte voňavé maliny a chia semínka, dostanete do...
Krátce kvašená zelenina, pickles nebo kimchi – za těmito názvy se skrývá zdravá pochoutka, kterou by si měl každý z nás dopřát co nejčastěji. Jedná se o různé druhy zeleniny, které prošly několikadenním procesem mléčného kvašení, čímž získaly typickou nakyslou chuť. Působením kyseliny mléčné, která zde plní funkci přírodního konzervantu, se ze...
Lahodný opilý punč s ovocem zahřeje na těle i na duši. S tímto receptem ho snadno zvládnete. Ve skleněném hrnečku potěší nejen vaše chuťové buňky, ale bude na něj i krásná podívaná. Rozpis na 6 porcí: 80 g krupicového cukru 2 svitky skořice 6 hřebíčků 2 badyány 2 ...
Čerstvě upečený domácí chleba nestačí mnohdy ani vychladnout a půlka ho zmizí. Upečte si i vy křupavý kváskový chléb, po kterém se jenom zapráší. Příprava vám nezabere příliš mnoho času, chleba totiž vykyne přímo ve formě, ve kterého ho budete následně péct. Na základě tohoto receptu upečete dva chleby ve dvou formách na biskupský chlebíček. Ro...
Neměli jste k obědu králíka už celou věčnost? Tak to pojďte tuhle neděli napravit. Máme pro vás recept, po kterém se bude celá rodina oblizovat až za ušima a dožadovat se nášupu. Rozpis na 4 porce: 600 g brambor sůl 2 snítky rozmarýnu 1 králík 200 g anglické slaniny, v ...
Máme pro vás recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu nebo své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sklenka vyc...
Také byste si dali měkké hovězí maso rozplývající se na jazyku, voňavý špenát a k tomu domácí žemlové knedlíky? Připravili jsme si pro vás recept, kterým zaručeně okouzlíte vaši rodinu při nedělním obědě. Rozpis na 4 porce: 600 g hovězí kýty 2 cibule 2 lžíce rostlinného o...
Neumíte si představit hostinu bez „sladké tečky“, ale neradi trávíte čas postáváním u rozpálené trouby, zvláště v létě? Vyzkoušejte dezerty do skleničky! Hotové budou raz dva a stanou se ozdobou každé párty. Přitom jsou lehké, takže vám nebudou ležet v žaludku po zbytek dne. U těchto dezertů nepodceňte výběr skleněného nádobí. Právě to dokáže promě...

.png)