Králík na česneku s hruškami

Dlouho jste neměli k obědu králíka? Není nic jednoduššího, než si ho připravit. Máme pro vás recept, se kterým to hravě zvládnete.

Rozpis na 4 porce:

  • 600 g brambor
  • sůl
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 králík
  • 200 g anglické slaniny, v celku
  • 2 šalotky
  • 1 palice česneku
  • cca 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 3 hrušky

 Postup:

  1. Brambory důkladně omyjeme, rozkrájíme na osminky a dáme do pekáče. Osolíme je a smícháme s omytými lístky z jedné snítky rozmarýnu. Králíka očistíme, rozporcujeme a ochutíme solí. Vložíme ho do pekáče na brambory. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupané na menší kusy pokrájené šalotky a napříč rozkrojenou palici česneku. Poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Přiklopíme víkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
  2. Hrušky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Přidáme je k masu a pečeme dalších cca 20 minut doměkka. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby podléváme vodou. Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Pekáč vyjmeme z trouby, přiklopíme a necháme asi 10 minut odpočinout. Dozdobíme zbylým rozmarýnem.

Instrukce a vybavení: 

kralik_clanek

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení