Opilý punč s ovocem

Lahodný opilý punč s ovocem zahřeje na těle i na duši. S tímto receptem ho snadno zvládnete. Ve skleněném hrnečku potěší nejen vaše chuťové buňky, ale bude na něj i krásná podívaná. 

Rozpis na 6 porcí:

  • 80 g krupicového cukru
  • 2 svitky skořice
  • 6 hřebíčků
  • 2 badyány
  • 2 bio pomeranče
  • 2 bio limetky
  • 100 ml rumu
  • 400 ml červeného vína
  • 2 mandarinky

Postup:

  1. Do velkého hrnce nasypeme cukr a necháme ho rozpustit. Pak přilijeme cca 1,5 l teplé vody, přidáme celé koření a pozvolna vaříme asi 10 minut.
  2. Pomeranče a limetky dobře omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Vložíme je do hrnce a společně vaříme ještě 10 minut.
  3. Nakonec přilijeme rum, víno, přidáme oloupané mandarinky rozdělené na jednotlivé měsíčky a necháme projít varem.
  4. Punč i s ovocem nalijeme do velké konvice a udržujeme v teple.

Instrukce a vybavení: