Lahodný opilý punč s ovocem zahřeje na těle i na duši. S tímto receptem ho snadno zvládnete. Ve skleněném hrnečku potěší kromě vašich chuťových buněk i oči.
Rozpis na 6 porcí:
- 80 g krupicového cukru
- 2 svitky skořice
- 6 hřebíčků
- 2 badyány
- 2 bio pomeranče
- 2 bio limetky
- 100 ml rumu
- 400 ml červeného vína
- 2 mandarinky
Postup:
- Do velkého hrnce nasypeme cukr a necháme ho rozpustit. Pak přilijeme cca 1500 ml teplé vody, přidáme celé koření a pozvolna vaříme asi 10 minut.
- Pomeranče a limetky dobře omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Vložíme je do hrnce a společně vaříme ještě 10 minut.
- Nakonec přilijeme rum, víno a oloupané mandarinky rozdělené na jednotlivé měsíčky a necháme projít varem. Punč i s ovocem nalijeme do velké konvice a udržujeme v teple.
Instrukce a vybavení:
- čajové šálky Saturn 300 ml
- doba přípravy je cca 35 minut
- 1 porce asi 759 kJ/181 kcal