Vaření ve skle

Recepty s dózou na kvašení zeleniny

Co je fermentace? Fermentace je jeden z nejzákladnějších a nejstarších způsobů konzervace jídla. Ovoce a zelenina obsahují přírodní bakterie, které při odebrání přístupu vzduchu zabraňují množení mikrobů, které by způsobily zkažení potraviny. V průběhu procesu fermenta...

Malinový jogurt s chia semínky

Nevyhovuje vám obyčejný kupovaný jogurt? Vyzkoušejte tuto Kilner sadu na výrobu domácího jogurtu a už nikdy nebudete chtít jiný. Ve sklenici skvěle vypadá a s přidanými chia semínky navíc skvěle chutná.Budete potřebovat: 500 ml kravského mléka 2 polévkové lžíce jogurtu s...

Opilý punč s ovocem

Lahodný opilý punč s ovocem zahřeje na těle i na duši. S tímto receptem ho snadno zvládnete. Ve skleněném hrnečku potěší kromě vašich chuťových buněk i oči.  Rozpis na 6 porcí: 80 g krupicového cukru 2 svitky skořice 6 hřebíčků 2 badyány 2 bio pomeranče 2 bio limetk...

Domácí kváskový chléb

Čerstvě upečený domácí chleba nestačí mnohdy ani vychladnout a půlka ho zmizí. Upečte si i vy křupavý kváskový chléb, po kterém se jenom zapráší. Příprava vám nezabere příliš času, chleba totiž vykyne přímo ve formě, ve kterého ho budete péct. Na základě tohoto receptu upečete dv...

Králík na česneku s hruškami

Dlouho jste neměli k obědu králíka? Není nic jednoduššího, než si ho připravit. Máme pro vás recept, se kterým to hravě zvládnete. Rozpis na 4 porce: 600 g brambor sůl 2 snítky rozmarýnu 1 králík 200 g anglické slaniny, v celku 2 šalotky 1 palice česneku cca 50 g másla...

Kachna s lokšemi a červeným zelí

Máme pro vás připravený recept, se kterým se už nemusíte bát, že byste pečení kachny nezvládli. Můžete tak překvapit rodinu či své přátelé a naservírovat jim ke slavnostnímu obědu či večeři pekáč s dokonale propečenou kachnou s červeným zelím a lokšemi, ke které se skvěle hodí sk...

Hovězí na česneku se špenátem a pečeným žemlovým knedlíkem

Také byste si dali měkké hovězí maso rozplývající se na jazyku, voňavý špenát a k tomu domácí žemlové knedlíky? Připravili jsme si pro vás recept, kterým zaručeně okouzlíte vaši rodinu při nedělním obědě. Rozpis na 4 porce: 600 g hovězí kýty 2 cibule 2 lžíce rostlinného ole...

Okurková limonáda

Kdo by před časem řekl, že limonáda ze salátové okurky se stane v tuzemsku tak populární. Kombinace bezinkového sirupu, čerstvých okurek s kyselou limetkovou příchutí vás v létě bezpečně provede úmornými vedry. Chcete-li si osvěžující okurkovou limonádu vychutnat, doporučujeme ji...

Drůbeží vývar s játrovými a žemlovými knedlíčky

Tahle polévka vás po ránu nastartuje lépe než hrnek kávy, redbull či studená sprcha. V poledne váš žaludek příjemně připraví na hlavní chod a večer se stane  balzámem, který přeladí vaše trávící ústrojí do klidového režimu. Ve skleněném hrnci Nyko se z honu na knedlíčky stan...

Nedělní kuře se zeleninou a pečenou rýží

Je libo kuřátko s vypečenou kůrčičkou? S rýží nepochybně univerzální jídlo pro celou rodinu. A věřte, že s receptem na kuře pečené se zeleninou na unikátním skleněném pekáči s trnem máte zaděláno na luxusní nedělní oběd, který bude stát za reprízu. Nechte se inspirovat.  Ro...