5 důvodů proč si zamilujete vaření ve skle

Plus pro ty, co mají rádi věci pod kontrolou

Sklo je průhledné, což umožňuje pokrm pozorovat a kontrolovat během pečení či vaření. 

Rozumí si s domácími spotřebiči

Sklo má neporézní hladký povrch, a proto se snadno umývá a lze jej také bez problému mýt i v myčce a může i do mikrovlnky. Díky odolnosti vůči chladu můžete sklo klidně dát do ledničky i mrazničky. Lisované skleněné výrobky jsou od výroby vytvrzené se zvýšenou odolností vůči rozbití a prasknutí.

Nulový vliv na chuť vašich výtvorů 

Sklo je přírodní a zdravotně naprosto nezávadný materiál. Je neporézní, odolává účinkům vody, vodní páry aj kyselinám. Neuvolňuje do pokrmu žádné nežádoucí látky ani nenasává pachy nebo chutě z potravin. Neovlivňuje tedy nijak chuť ani vůni potravin. 

Vařením ve skle chráníte naši planetu

Varné sklo je ekologický a recyklovatelný materiál s dlouhou životností. Neobsahuje žádné těžké kovy jako je kadmium nebo olovo.

Sklo jednoduše vypadá dobře

Sklo jako ušlechtilý materiál vypada skvěle a můžete v něm jídlo rovnou servírovat.

Pár slov o vaření ve skle na závěr

V dnešní době je pečení i vaření ve skle stále populárnější. Sklo je moderní, krásné a hygienicky nezávadné, navíc pokrmy z něj chutnají skvěle. Varné sklo je speciální druh skla se zvýšenou odolností vůči vysokým teplotám a s vysokou chemickou odolností. Toto sklo má odlišné složení a vyrábí se za mnohem vyšších teplot než běžné sklo. Boritokřemičité, borokřemičité anebo borosilikátové sklo jsou technické názvy pro varné sklo, které odolá teplotám od – 40 °C až do + 300 °C i více.

V naší nabídce nejdete mnoho výrobků, které vám zpestří vaření jako jsou skleněné hrnce, varné konvice na čaj, speciální zavařovací sklenice nebo dózy na potraviny. Pečení ve skle vás bude bavit s naší pestrou nabídkou pekáčů, skleněných zapékacích mís, forem na koláče nebo pečících forem na bábovku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení